Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Explosion vid bostadshus norr om Stockholm

En detonation inträffade vid ett flerfamiljshus i Bro nordväst om Stockholm strax före midnatt på fredagen. Ingen person ska ha kommit till skada.
Brott • Publicerad 16 september 2023
En detonation inträffade vid ett flerfamiljshus i Bro nordväst om Stockholm strax före midnatt på fredagen. Ingen person ska ha kommit till skada.
En detonation inträffade vid ett flerfamiljshus i Bro nordväst om Stockholm strax före midnatt på fredagen. Ingen person ska ha kommit till skada.Foto: Stefan Reinerdahl/TT

– Det är porten till huset och ett antal fönster som har skadats, säger Per Fahlström, presstalesperson vid polisen.

Två personer har tagits in till förhör under natten, men ingen är gripen eller misstänkt i nuläget.

Annons

Huruvida händelsen har något samband till den senaste tidens skjutningar i Uppsala och Stockholm, som kopplas till det kriminella nätverket Foxtrot, vill polisen inte gå in på.

– I vårt underrättelsearbete tittar vi på vad det kan finnas för motivbild för att se om det har någon koppling till andra grova brott som skett i närtid, eller som har skett tidigare för den delen.

Under natten har polisen arbetat med en insats för att leta efter gärningspersoner, säger Fahlström.

– Vi har gjort utredningsåtgärder, vi har knackat dörr för att ta in vittnesuppgifter. Teknikerna är klara på platsen och avspärrningarna har hävts. Det är ett omfattande utredningsarbete som pågår nu.

Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons