Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fyra anhållna efter explosion i bostadshus

Entrén till ett bostadshus blev helt utblåst efter en explosion på Hisingen i Göteborg. Fyra unga män har anhållits, misstänkta för mordförsök.
Flera poliser skadades under utryckningen när deras bilar krockade.
Brott • Publicerad 11 oktober 2020
En explosion skedde i ett trapphus i Göteborg sent på lördagskvällen. Man hittade även ett annat misstänkt föremål i närheten.
En explosion skedde i ett trapphus i Göteborg sent på lördagskvällen. Man hittade även ett annat misstänkt föremål i närheten.Foto: Adam Ihse/TT

En ung flicka fick lindriga splitterskador och omhändertogs av ambulanspersonal efter explosionen, som inträffade strax efter halv tolv på lördagskvällen i Länsmansgården.

I en omfattande polisinsats kunde fyra män i åldrarna 17–20 år gripas under natten.

Annons

– Vi har jagat och gripit fyra personer, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen.

Flera patruller och en helikopter deltog i jakten på de misstänkta. De anhölls senare under natten, misstänkta både för mordförsök och försök till allmänfarlig ödeläggelse.

Polisbilar krockade

I samband med insatsen krockade två utryckande polisbilar i en korsning när de båda var på väg till brottsplatsen.

– Det blev lite halvkaos där i början när de smällde. Tre poliser har förts till sjukhus i ambulans med olika frakturer. Den ena bilen blev tillknycklad, så räddningstjänsten fick klippa upp den, säger Johan Ljung.

En fjärde polis fördes också till sjukhus för kontroll. På söndagseftermiddagen vårdades fortfarande två poliser på sjukhus. Ingen av dem har livshotande skador.

Misstänkt föremål

Under insatsen larmades polisen om ytterligare ett misstänkt föremål utanför en entré till ett lägenhetshus inte långt ifrån explosionsplatsen. Området spärrades av och polisens bombskydd kallades till platsen.

Föremålet kunde efter några timmar forslas bort av bombskyddet, som även undersökte explosionsplatsen.

Polisen inledde en särskild händelse under natten för att kunna använda mer resurser i utredningen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons