Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Explosion i Norrköping

Brott • Publicerad 7 januari 2023
Ett område i centrala Norrköping är avspärrat efter en explosion tidigt på lördagsmorgonen. Arkivbild
Ett område i centrala Norrköping är avspärrat efter en explosion tidigt på lördagsmorgonen. ArkivbildFoto: Johan Nilsson/TT

Strax för klockan 03 på lördagsmorgonen larmade flera personer polisen om att en kraftig smäll hörts i centrala Norrköping. På plats kunde polis konstatera att någonting hade exploderat vid en entré till ett café. Det finns inga uppgifter om att någon ska ha kommit till skada vid explosionen.

När polisen kom till platsen upptäckte de ytterligare ett misstänkt föremål och det nationella bombskyddet kallades in. Vid 9-tiden kunde de konstatera att det inte rörde sig om något farligt föremål.

Annons

– Nu arbetar polisen med med en kriminalteknisk undersökning och vissa avspärrningar kommer att vara kvar men de har minskat, säger Monika Bergström, polisens presstalesperson.

Polisen har inlett en förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse. Enligt Monika Bergström arbetar polisen nu med dörrknackning och att prata med personer i området.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons