Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Evolution återköper aktier – kursen rusar

Ekonomi • Publicerad 3 december 2021
Evolution inleder återköpsprogram. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Hårt pressade livekasinooperatören Evolution stiger kraftigt i den inledande börshandeln, upp åtta procent. Detta efter att bolaget under morgonen meddelat att man sjösätter ett återköpsprogram med nyförvärv av aktier för motsvarande 200 miljoner euro, motsvarande två miljarder kronor.

”Syftet med förvärv av egna aktier ska vara att anpassa och förbättra bolagets kapitalstruktur genom att minska kapitalet och därigenom skapa ytterligare värde för aktieägarna”, skriver bolaget i pressmeddelandet.

Med dagens kurslyft inkluderat har Evolution har de senaste tre månaderna rasat drygt 30 procent efter bland annat uppgifter om att en anonym konkurrent i USA framfört klagomål mot det svenska bolaget i domstol i New Jersey. Konkurrenten hävdar att Evolution i sina spel tillåtit spelare från länder som som USA svartlistat, bland annat Iran och Sudan. Evolution har försvarat sig med att man endast tillhandahåller spelen för respektive operatör.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons