Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

EU-toppar reser till Kiev

Ukraina • Publicerad 5 april 2022
EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen och utrikeschefen Josep Borrell. Arkivfoto.
EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen och utrikeschefen Josep Borrell. Arkivfoto.Foto: Stephanie Lecocq/AP/TT

EU-kommissionens två tyngsta företrädare kommer under veckan att åka till Kiev, bekräftar EU-kommissionen.

"Ordförande Ursula von der Leyen och utrikeschefen Josep Borrell kommer den här veckan att åka till Kiev för att träffa president Volodymyr Zelenskyj inför givarkonferensen Stå upp för Ukraina i Warszawa på lördag", skriver von der Leyens presstalesman Eric Mamer på Twitter.

Annons

Besöket blir det hittills tyngsta från EU-ledningen under kriget. Tidigare har bland andra premiärministrarna i Polen, Tjeckien, Slovakien och Slovenien gemensamt besökt Zelenskyj i Kiev.

Exakt när von der Leyen gör besöket framgår inte. Sedan tidigare är hon inplanerad för ett besök i Stockholm på torsdag för att uppmärksamma godkännandet av Sveriges del av EU:s stora gemensamma coronastöd.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons