Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

EU redo för sanktioner mot Iran

Iran • Publicerad 12 oktober 2022
Demonstration i Nederländerna mot Irans hårdföra agerande mot den senaste tidens landsomfattande protester. Arkivfoto.
Demonstration i Nederländerna mot Irans hårdföra agerande mot den senaste tidens landsomfattande protester. Arkivfoto.Foto: Peter Dejong/AP/TT

EU:s medlemsländer är överens om att införa sanktioner mot Iran efter den senaste tidens hårdföra agerande mot demonstranter. Det rapporterar nyhetsbyrån AFP, med hänvisning till diplomatkällor i Bryssel.

Sanktionerna, i form av visumförbud och frysning av eventuella tillgångar i EU, kommer att godkännas formellt när EU:s utrikesministrar samlas i Luxemburg på måndag.

Annons

Minst 200 personer beräknas ha blivit dödade i hårda tillslag i Iran mot de landsomfattande demonstrationer som följt på 22-åriga Mahsa Aminis plötsliga död efter att ha gripits av den iranska moralpolisen.

– Det kommer ett beslut på måndag. Det handlar om sedlighetspolisen, om politiker, om de som utför våldet. Det är på det sättet som man rent konkret kan straffa Iran för det som sker nu, berättade utrikesminister Ann Linde (S) för SR Ekot tidigare i veckan.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons