Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Erdogan: Västs provokationer bakom strypt gas

Turkiet • Publicerad 7 september 2022
Recep Tayyip Erdogan under sitt besök i Belgrad.
Recep Tayyip Erdogan under sitt besök i Belgrad.Foto: Darko Vojinovic/AP/TT

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan säger att "västs provokationer" är att skylla för Rysslands beslut att kväva flödet i gasledningen Nordstream 1.

Under ett besök i serbiska Belgrad säger han till reportrar att han förstår Putins beslut att kapa energitillförseln till Tyskland.

Annons

– Jag kan säga tydligt att jag inte tycker att västs attityd – ingen anledning att nämna namn – är korrekt, eftersom att de för en politik som baseras på provokationer, säger han.

Den som försöker föra ett "provokationskrig" kommer inte att få de resultat den vill ha, tillägger den turkiske presidenten.

Erdogan har bibehållit en god relation med Vladimir Putin under kriget i Ukraina, men samtidigt försökt förhålla sig neutral till konflikten och förse den ukrainska armén med vapen och stridsdrönare.

De två ledarna tros mötas under ett toppmöte i Uzbekistan i nästa vecka, där även Kinas ledare Xi Jinping enligt uppgifter väntas närvara.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons