Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Erdogan träffar Azerbajdzjans president

Turkiet/Azerbajdzjan • Publicerad 24 september 2023
Turkiets president Recep Tayyip Erdogan ska under måndagen träffa Ilham Aliyev, president i Azerbajdzjan.
Turkiets president Recep Tayyip Erdogan ska under måndagen träffa Ilham Aliyev, president i Azerbajdzjan.Foto: Mary Altaffer/AP/TT

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan ska möta sin azerbajdzjanske motsvarighet Ilham Aliyev i den azeriska exklaven Nachitjevan på måndagen.

Under mötet ska den senaste utvecklingen i Nagorno-Karabach diskuteras, meddelar Turkiets presidentkansli i ett uttalande.

Annons

Måndagens möte kommer efter Azerbajdzjans blixtoffensiv i regionen Nagorno-Karabach, som främst är befolkad av etniska armenier. Under de dagar som har gått sedan offensiven inleddes i tisdags har Erdogan upprepade gånger uttryckt sitt stöd för Azerbajdzjans militär.

I juni meddelade de två presidenterna att de ville arbeta för att öppna en landkorridor som förbinder Turkiet med Azerbajdzjans huvudsakliga territorium via Nachitjevan och Armenien.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons