Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

En misstänkts släppt efter fartygsolyckan

Olyckor • Publicerad 15 december 2021
Så gick kollisionen mellan Karin Høj och Scot Carrier till.
Så gick kollisionen mellan Karin Høj och Scot Carrier till.Foto: Anders Humlebo

Anhållandet har hävts för en av de två män som misstänks för grovt sjöfylleri efter fartygsolyckan på Östersjön. Det rör sig om en kroatisk medborgare i 55-årsåldern. Enligt Åklagarmyndigheten har misstankarna mot mannen försvagats, men kvarstår för närvarande.

Gällande den andre mannen, en brittisk medborgare i 30-årsåldern, så kvarstår misstankarna med samma styrka som tidigare.

Annons

"Under tisdagen har förhör hållits med de båda misstänkta samt med ett antal personer i besättningen på det brittiska fartyget. I övrigt har förundersökningen fortsatt med inhämtande av loggar och annan sparad information kring händelsen", säger kammaråklagare Tomas Olvmyr i ett pressmeddelande.

Vid 3.30-tiden natten till den 13 december kolliderade det brittiska fraktfartyget Scot Carrier med det danska fraktfartyget Karin Høj på Östersjön, mellan Ystad och Bornholm. Det danska fartyget kapsejsade och hamnade upp och ned i vattnet.

Efter att Karin Høj bogserats till Sandhammaren i Skåne hittades en person död när man sökte igenom fartyget. Den andra saknas fortfarande.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons