Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

En gripen för mordförsök efter storbråk

En man har gripits misstänkt för mordförsök efter ett stort bråk och en misstänkt skottlossning i Helsingborg på måndagskvällen.
Fem män skadades och sjukhusets akutmottagning spärrades av under kvällen.
Brott • Publicerad 2 februari 2021
Polis på plats vid Västra Sandgatan i Helsingborg efter larm om skottlossning och bråk. Minst fem personer har skadats.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 50-årsåldern har gripits misstänkt för mordförsök, rapporterar Helsingborgs Dagblad (HD ). Polisen vill inte säga hur den gripne ställer sig till misstankarna.

Under den tidiga natten hade förhör hållits med ett 30-tal personer. Polisen har också gjort många beslag, men det var ännu inte klarlagt om en skottlossning har ägt rum.

Annons

– Vi har gjort fynd som för misstankarna i den riktningen, men vi har inte konstaterat det än, säger Jörgen Winberg, till HD.

Privatpersoner ringde till polisen strax före halv nio på kvällen om att det hade skjutits i stadsdelen Söder, där 10–20 personer uppgavs vara inblandade i ett bråk. Enligt tidningen uppstod bråket i närheten av en föreningslokal.

Fem skadade fördes till sjukhus med stick- eller skärskador, varav en möjligen även hade en skottskada, uppger polisen på sin hemsida. Det rör sig om både allvarliga och lindriga skador.

– Det är ingen som i nuläget, vad jag vet, svävar mellan liv och död, säger Jörgen Winberg, inre befäl vid polisen, till HD.

Sjukhusets akutmottagning har varit avspärrad.

– Det är för att säkra att personalen får jobba i lugn och ro utan att bli störda av utomstående, sade polisens presstalesperson Evelina Olsson till TT under kvällen.

En stor polisinsats har pågått med helikopter och hundar, förutom tekniker och sedvanlig vittnesinsamling.

En olycka mellan två personbilar skedde i närheten kring tidpunkten för våldsutbrottet.

– Vi tror att det finns ett samband mellan händelserna, säger Evelina Olsson till TT.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons