Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

En död och två skadade när vägg välte

Olycka • Publicerad 21 september 2021
En person har dött och två personer skadats när en vägg välte över dem i Kramfors på måndagen. Arkivbild.
En person har dött och två personer skadats när en vägg välte över dem i Kramfors på måndagen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En person har omkommit och två skadats allvarligt sedan de hamnat under en vägg som var på väg att flyttas, skriver lokala medier. Olyckan inträffade under måndagsdygnet i Kramfors och de inblandade är två män och en kvinna.

– Man håller på att lyfta väggar och en vägg tippade omkull. De tre inblandade hamnade under väggen, säger Christer Jarlås, miljöåklagare, till SVT Västernorrland.

Annons

Väggen skulle transporteras iväg och det är därför oklart om platsen där den välte är en arbetsplats. Det gör att åklagaren inte kan säga säkert om det rör sig om en arbetsplatsolycka.

Händelsen utreds enligt åklagaren inledningsvis som arbetsmiljöbrott – inkluderat vållande till annans död och vållande till kroppsskada.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons