Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

En död i skottlossning vid skola i USA

En elev dödades och en annan skadades i samband med en skjutning utanför en skola i Richfield i delstaten Minnesota i USA på tisdagen.
USA • Publicerad 1 februari 2022

Den skadade eleven fördes enligt polisen till sjukhus med svåra skador.

Skjutningen ägde rum strax efter klockan 12 lokal tid nära entrén till skolan South Education Center. Den amerikanska lokala nyhetssajten Valley News rapporterar att det rör sig om flera gärningsmän och att dessa personer ska ha flytt i ett fordon omedelbart efter skottlossningen.

Annons

– Det här är en tragisk dag för staden Richfield, säger Richfields polischef Jay Henthorne i ett uttalande.

South Education Center har cirka 200 elever från förskola till gymnasieklass, och erbjuder enligt skolans hemsida program för särskild undervisning.

Enligt lokaltidningen The Minneapolis Star Tribune kallades polis till skolan i september förra året sedan en elev tagit med sig ett vapen till skolan. Ingen ska dock ha skadats i samband med den händelsen. En talesperson för skolan uppgav då att skolan fasat ut användningen av metalldetektorer, en utrustning som är vanligt förekommande i amerikanska skolor.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons