Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

15-åring anhållen för mordet i Skogås

En 15-åring har anhållits misstänkt för mordet i Skogås i lördags, skriver Åklagarmyndigheten iett pressmeddelande.
Brott • Publicerad 3 februari 2023
En 15-åring har anhållits misstänkt för mordet i Skogås i lördags. Arkivbild
En 15-åring har anhållits misstänkt för mordet i Skogås i lördags. ArkivbildFoto: Jessica Gow/TT

Vid 18-tiden i lördags larmades polisen om att en person hade skjutits inne på en restaurang i Skogås centrum i södra Stockholm. Flera patruller skickades till platsen och den skottskadade personen, som visade sig vara en 15-årig pojke, fördes till sjukhus.

Senare på kvällen meddelade polisen att hans liv inte gick att rädda.

Annons

Nu har en 15-åring anhållits på sannolika skäl misstänkt för mordet. Dessutom är en 17-åring häktad sedan tidigare, misstänkt för medhjälp till mord.

"Den misstänkte 15-åringen anhölls i utevaro under torsdagen och greps i går kväll. Han är nu anhållen misstänkt för mordet på 15-åringen. Nu kommer vi fortsätta arbetet med analyser, undersökningar och informationshämtning. Den misstänkte ska även höras", säger senior åklagare Ida Arnell, som är förundersökningsledare i pressmeddelandet.

Sedan juldagen, då en känd gängkriminell man sköts till döds i Rinkeby har skottlossningarna och explosioner i Stockholmsområdet avlöst varandra.

Den 20 januari beslutade polisen att inleda en så kallad särskild händelse med anledning av våldsspiralen. Regionpolischef Mattias Andersson sade då att våldet har sin grund i tre olika pågående konflikter.

Förra veckan uppgav polisen att man genomfört ett 30-tal gripanden kopplat till våldsvågen. Flera av de gripna är under 15 år och överlämnade till socialtjänsten.

Senast på söndag klockan 12 måste åklagaren begära 15-åringen häktad.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons