Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Elsparkcyklister får betala felparkeringsböter

Felparkerade elsparkcyklar som blockerar trottoarer och cykelvägar väcker mångas ilska. För att få stopp på felparkeringarna börjar elsparkcykeluthyraren Voi ta ut en avgift på 250 kronor av användare, rapporterar .
Trafik • Publicerad 2 februari 2021
Elsparkcykeluthyraren Voi ska börja ta ut en avgift på 250 kronor av de användare som felparkerar. Arkivbild.
Elsparkcykeluthyraren Voi ska börja ta ut en avgift på 250 kronor av de användare som felparkerar. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Samtidigt som Stockholms stad börjar ta ut en avgift på 250 kronor för felparkerade elsparkcyklar av uthyraren så meddelar Voi nu att de ska testa att ta ut motsvarande avgift från förarna i Helsingborg.

– Självklart kommer det här att ske efter varningar och tydliga instruktioner, men då kommer vi att kunna bötfälla användarna. Målet är att vi ska kunna ge repressalier till den lilla minoritet som felparkerar, säger Eric André, Vois Sverigechef, till TV4 Nyheterna.

Annons

Avgiften börjar tas ut i Helsingborg den här veckan och om testet faller väl ut ska avgiftssystemet utökas till resten av landet. Voi hoppas att det då kan bli en ny branschstandard.

Kontrollen kommer att ske genom att användarna får fotografera sin parkering och skicka den till Voi, vars personal ska titta på bilderna.

Enligt företaget är det möjligt att ta ut en avgift för dåligt parkerade elsparkcyklar genom att reglera detta i företagets användaravtal.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons