Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Elon Musk åter rikast i världen

Tesla-vd:n och Twitterägaren Elon Musk är åter världens rikaste person. Han återtog förstaplatsen från Bernard Arnault som äger lyxbolaget LVMH vars aktier föll 2,6 procent på Parisbörsen på onsdagen.
Ekonomi • Publicerad 1 juni 2023
Tesla-vd:n och Twitterägaren Elon Musk återtar positionen som världens rikaste person. Arkivbild.
Tesla-vd:n och Twitterägaren Elon Musk återtar positionen som världens rikaste person. Arkivbild.Foto: Michel Euler/AP/TT

51-årige Elon Musk och den 74-årige fransmannen har under året tampats om förstaplatsen på Bloombergs miljardärsindex, som rankar de 500 rikaste personerna i världen.

Arnault övertog förstaplatsen från Elon Musk i december förra året.

Annons

LVMH, som Arnault grundade, äger märken som Louis Vuitton, Fendi och Hennessy. Investerarnas förtroende för lyxmärkena har börjat svikta efter tecken på att den ekonomiska tillväxten bromsar in, speciellt på avgörande marknader som i Kina.

LVMH-aktien har fallit 10 procent sedan i april. Under en enda dag minskade Arnaults förmögenhet med motsvarande 11 miljarder dollar (nära 120 miljarder kronor).

Elon Musks förmögenhet har under året i stället vuxit med mer än 55 miljarder dollar, motsvarande nästan 600 miljarder svenska kronor, mestadels beroende på att Tesla-aktien gått upp så mycket.

Musks förmögenhet uppskattas för tillfället till drygt 192 miljarder dollar och Arnaults till drygt 186 miljarder dollar.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons