Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Einár-mordet blir ett kallt fall

Brott • Publicerad 14 juni 2023
Rapparen Nils Grönberg, känd som Einár, mördades den 21 oktober 2021. Han var då 19 år gammal. Arkivbild.
Rapparen Nils Grönberg, känd som Einár, mördades den 21 oktober 2021. Han var då 19 år gammal. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Utredningen om mordet på artisten Nils Grönberg, mest känd som Einár, flyttas till polisens kalla fall-hög, rapporterar TV4 Nyheterna.

– Vi kommer inte vidare och risken är stor att mordet förblir ouppklarat, säger kammaråklagare Lucas Ericsson till TV4.

Annons

Einár sköts till döds utanför en lägenhetsport i Hammarby sjöstad i Stockholm sent på kvällen den 21 oktober 2021. Året som följde höll polisen nära 350 förhör.

I höstas trodde sig polisen veta vilka som hörde till en kriminell grupp som kunde ligga bakom dödsskjutningen. Trots omfattande spårning har mordvapnet dock inte kunnat identifieras.

Lucas Ericsson vill inte närmare kommentera misstänkta i utredningen. Brottet kommer inte att preskriberas eftersom det är ett mordfall. En tid före mordet utsattes Nils Grönberg för en kidnappning. För detta brott dömdes flera personer, däribland en gängledare i 30-årsåldern, som fick 13 års fängelse.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons