Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Egyptisk aktivist slutar hungerstrejka

Egypten • Publicerad 15 november 2022
Ett foto på Alaa Abdel Fattah som satts upp utanför brittiska UD i London.
Ett foto på Alaa Abdel Fattah som satts upp utanför brittiska UD i London.Foto: Kin Cheung/AP/TT

Familjemedlemmar till den fängslade egyptiske aktivisten Alaa Abdel Fattah uppger att han har meddelat dem att han avbryter sin hungerstrejk, rapporterar nyhetsbyrån AP. Beskedet ska ha getts i ett brev.

Regimkritikern har i över 200 dagar endast ätit mat motsvarande 100 kalorier om dagen, i ett försök att pressa myndigheterna att låta brittiska diplomater besöka honom i fängelset. I samband med invigningen av det pågående klimattoppmötet i Sharm el-Sheikh slutade han även att dricka vatten, men i måndags uppgav familjen att han åter börjat dricka.

Alaa Abdel Fattah var en förgrundsgestalt i revolten mot Hosni Mubarak 2011. Han avtjänar ett femårigt fängelsestraff för att ha spridit "falska nyheter" när han delade ett Facebookinlägg om polisbrutalitet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons