Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Efter värmen – ostadigare väder väntar

Den som längtar efter mer sommarvärme får ge sig till tåls. Men de kommande dagarna ser trots allt ut att bjuda på en del sol.
Väder • Publicerad 7 maj 2022
Ostadigt väder med en del regn är att vänta de kommande dagarna. Arkivbild.
Ostadigt väder med en del regn är att vänta de kommande dagarna. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Fredagen blev en riktigt varm och solig historia med temperaturer på uppemot 20 grader i stora delar av landet. I Oskarshamn slogs temperaturrekordet för året med den hittills högsta noteringen, 21,2 grader.

Nu väntar dock betydligt ostadigare väder.

Annons

– Det har passerat en kallfront sedan fredagen så vi har fått in lite kyligare luft och även lite regn, säger Lars Knutsson, meteorolog på SMHI.

Under söndagen ser det ut som att solen, åtminstone tidvis, kommer att visa sig på nytt runtom i landet – I Svealand redan från tidig timme medan Götaland får vänta lite längre.

– Och norröver blir det soligt på morgonen, sedan växer stackmolnen ju längre dagen går.

På måndag sveper mildare luft in igen. Det innebär förmodligen ingen rekordvärme för året, men i södra Sverige finns det anledning att hoppas på temperaturer på drygt 15 grader.

– Men sedan blir det ostadigare igen när ett lågtryck ser ut att dra in. På tisdag blir det sannolikt lite regn västerut och ökande sydvästvind. Lågtrycket hänger sig kvar till fram på onsdag, åtminstone i norra Sverige, säger Lars Knutsson.

– Resten av nästa vecka ser ostadig ut med skurar och temperaturer som sjunker en aning.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons