Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tiotal bilar utspridda på E6 efter olycka

En biltransport körde omkull och mellan 10 och 15 bilar ramlade av ekipaget och spreds ut på motorvägen. Olyckan gjorde att E6 fick stängas av i södergående riktning i höjd med Dinglemotet.
Trafik • Publicerad 6 februari 2023
E6:an är avstängd efter en olycka. Arkivbild.
E6:an är avstängd efter en olycka. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det var vid 03-tiden natten till måndagen som biltransporten, på väg söderut på E6, körde omkull och tappade delar av sin last, mellan Tanumshede och Munkedal i Bohuslän.

– Själva lastfordonet ligger vid sidan om vägen. Vi har spärrat av helt. Vissa lastade bilar har vält och andra hänger kvar, sade Patrik Karlsson vid räddningstjänsten till Bohusläningen.

Annons

– Det är halt och dimmigt på platsen. Riktigt eländigt tydligen. Det kan vara orsaken till olyckan men det vet jag inte.

Enligt Trafikverket beräknades olyckan påverka trafiken till omkring klockan 10. Redan vid 6-tiden kunde dock ett av körfälten öppnas igen.

Polisen uppger att lastbilsföraren klarade sig utan skador.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons