Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Dyra kantareller – böter för svampplockare

Brott • Publicerad 11 april 2022
Svampplockaren avslöjades av patrullerande militärpoliser när han gått in på ett område som är klassat som skyddsobjekt. Arkivbild.
Svampplockaren avslöjades av patrullerande militärpoliser när han gått in på ett område som är klassat som skyddsobjekt. Arkivbild.Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

Den 65-årige svampplockaren kunde inte motstå frestelsen. Fyra meter innanför Försvarsmaktens vägspärr vid Ravlunda skjutfält i Skåne lockade kantareller och precis när han gick in för att plocka dem kom två patrullerande militärpoliser. Nu döms mannen för obehörigt tillträde till skyddsobjekt, rapporterar Ystads allehanda.

"Jag tycker det är tramsigt att sätta fast mig för att jag gått fel några meter", har mannen sagt i förhör.

Ystads tingsrätt skriver i domen att intrånget var obetydligt, men dömer mannen till 2 000 kronor i böter för ringa brott. Han ska även betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons