Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Urinsanering kostar hyresgäst 111 000 kronor

Brott • Publicerad 6 juni 2023
En kvinna dömdes till att betala renoveringen av en lägenhet efter att hon vägrat betala saneringen av katturin. Arkivbild.
En kvinna dömdes till att betala renoveringen av en lägenhet efter att hon vägrat betala saneringen av katturin. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Falu tingsrätt dömer en kvinna att betala renoveringen av en lägenhet och rättegångskostnader på sammanlagt 111 000 kronor. Detta efter det att hon vägrat att betala för sanering av katturin, rapporterar Hem & Hyra.

Kvinnan hyrde en lägenhet i Falun. Under en besiktning upptäckte ett saneringsföretag skador i lägenheten, bland annat klösmärken, övertejpade skador samt lukt av katturin.

Annons

Kvinnan gick med på att betala för renoveringen men vägrade betala hyresvärdens räkning på 77 581 kronor.

Sommaren 2022 stämdes kvinnan. Under förhandlingen förklarade hon bland annat att skadorna måste ha uppstått när en tidigare hyresgäst bodde i lägenheten och hon ifrågasatte kostnaden för renoveringen.

Dessutom hävdade kvinnan att hon hade tvingats skriva under överenskommelsen med hyresvärden.

Domstolen ansåg att hyresvärden inte har gjort något fel och att avtalet är giltigt.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons