Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Trygghetslarm kan försenas 24 timmar

Hälsa • Publicerad 8 oktober 2020
Luleå har problem med tryggetslarm efter programuppdatering. Arkivbild.
Luleå har problem med tryggetslarm efter programuppdatering. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Trygghetslarm som används i hemmet av gamla och sjuka har drabbats av stora fördröjningar i Luleå kommun. Fördröjningen kan i vissa fall uppgå till 24 timmar.

– Vi kör så hårt operativt vi kan. Man får ringa till oss dygnet runt, så får vi se i morgon (fredag) hur det har gått, säger områdeschef Anna-Greta Engström till TT.

Annons

Enligt Engström har man ökat bemanningen under natten till fredagen för extra tillsyn. Nattpatrullen har också extra beredskap. Engström vädjar samtidigt till anhöriga och närstående att ha kontakt med dem som har trygghetslarm för att förvissa sig om att de mår bra.

Problemet berör omkring 1 600 personer, varav runt 1 000 har hemtjänst. Orsaken är en teknisk uppdatering på larmcentralen i Örebro, enligt operatören Tunstall.

– Ingenting har ännu sagts när trygghetslarmet är helt operativt igen, säger Engström, som dock hyser hopp om att det snart är helt fungerande.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons