Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Duvor smugglades i pizzakartonger

Brott • Publicerad 20 september 2023
Ett försök att smuggla in duvor i pizzakartonger har stoppats av tullen i Helsingborg. Arkivbild.
Ett försök att smuggla in duvor i pizzakartonger har stoppats av tullen i Helsingborg. Arkivbild.Foto: Björn Lindgren/TT

Två män har döms till böter för att ha smugglat in tolv duvor i landet via färjan i Helsingborg. Fåglarna låg i pizzakartonger i bagageutrymmet, skriver HD.

Det var den 7 mars i år som en personbil som körde av färjan togs in på kontroll i tullen. Delvis gömda i bagageutrymmet i hittade tullen tre pizzakartonger innehållande totalt tolv duvor. Två kartonger låg i skiljelocket och en i reservhjulsutrymmet.

Annons

Männen i bilen är bröder, 41 och 45 år år gamla. 45-åringen nekade till brott och menade att han inte visste att duvorna fanns i bilen. 41-åringen sade att han fått duvorna av några vänner och att han inte kände till att de inte fick föras in i Sverige utan djurhälsointyg från en veterinär.

Männen döms till 80 dagsböter, totalt 8 000 respektive 6 400 kronor. Duvorna fick föras tillbaka till Danmark.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons