Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Duda: Spannmålstvisten är liten

Polen/Ukraina • Publicerad 23 september 2023
Polens president Andrzej Duda. Arkivbild.
Polens president Andrzej Duda. Arkivbild.Foto: Andreea Alexandru/AP/TT

Polens president Andrzej Duda beskriver tvisten om ukrainsk spannmålsimport till Polen som liten, rapporterar polska nyhetsbyrån PAP. Enligt presidenten kommer det inte att allvarligt skada bilaterala relationer.

Samtidigt uttalar sig den polske premiärministern Mateusz Morawiecki med hårdare ton.

Annons

– Jag . . . vill säga till president Zelenskyj att han aldrig ska förolämpa polacker igen, som han gjorde nyligen i sitt tal i FN, sade premiärministern i fredags vid ett valmöte enligt Reuters.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sade i sitt tal i FN:s generalförsamling i tisdags att vissa länder låtsas vara solidariska med Ukraina, vilket fick Polen att fördöma kommentarer som är "orättvisa mot Polen, som har stöttat Ukraina sedan krigets första dagar".

Tidigare i veckan sade Morawiecki också att Polen slutar skicka vapen till Ukraina. President Duda gick senare ut och sade att uttalandet var feltolkat.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons