Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Dramatisk ökning av konkurser i Blekinge

Under april månad har antalet konkurser i Blekinge mer än dubblat jämfört med samma period förra året.
Blekinge • Publicerad 11 maj 2020
Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Trots att Blekinge, ur hälsosynpunkt, är ett av de län som klarat sig klart bäst under coronakrisen, har länet fått se en dramatisk ökning av antalet konkurser.

En undersökning gjord av kreditupplysningsföretaget Syna visar att konkurserna i Blekinge har ökat med 200 procent i april jämfört med samma period förra året. Jämför man med riket, där konkurserna ökat med 45 procent, ser man att Blekinge klarar sig klart sämre än många andra delar av landet.

Annons

– Det finns säkert flera orsaker till det kraftigt ökade antalet konkurser i Blekinge och det är därför svårt att peka ut någon enskild faktor. De branscher med flest konkurser är restaurangbranschen samt företag inom handel. Även byggsektorn är drabbad, säger Harald Stjerna, parter på Syna.

Blekingarna behöver inte titta längre än till av sina grannlän för att se en klart mer positiv utveckling. I Kalmar län har nämligen antalet konkurser minskat jämfört med samma period förra året.

Här saknas innehåll

Jesper VighagenSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons