Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Döms för vådaskott – nära träffa rörmokare

Brott • Publicerad 12 september 2022
Blekinge tingsrätt har dömt en polisman för framkallande av fara för annan sedan polisen råkat avlossa ett skott som var nära att träffa en rörmokare. Arkivbild.
Blekinge tingsrätt har dömt en polisman för framkallande av fara för annan sedan polisen råkat avlossa ett skott som var nära att träffa en rörmokare. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

När polismannen hanterade en kulsprutepistol i ett vapenrum i polishuset i Karlskrona råkade han avlossa ett vådaskott. Skottet gick igenom en vägg och höll på att träffa en rörmokare.

Nu döms polisen för framkallande av fara för annan och påföljden blir 40 dagsböter, rapporterar SVT Nyheter Blekinge.

Annons

Rörmokaren krävde 10 000 kronor i skadestånd, men får ingenting för händelsen som inträffade förra året, skriver Blekinge Läns Tidning.

”Tingsrätten ifrågasätter inte att han tagit illa vid sig av det inträffade och att han utsattes för en händelse som varit mycket skrämmande för honom. Ersättning för kränkning kan emellertid endast i undantagsfall utgå vid oaktsamhetsbrott”, skriver rätten i sin dom enligt tidningen.

Tidigare har polisens personalansvarsnämnd fattat beslut om att polismannen får behålla sitt jobb även vid en fällande dom.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons