Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Döms för bombförberedelse i pojkrum

Brott • Publicerad 22 september 2023
En 18-åring i nordvästra Skåne döms för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva samt förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Arkivbild.
En 18-åring i nordvästra Skåne döms för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva samt förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Svartkrut, sprängpatroner och sprängkapslar. De explosiva fynden vid en husrannsakan hemma hos en 18-åring i nordvästra Skåne gör att han nu döms till två och ett halvt års fängelse.

Han döms bland annat för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva samt förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, rapporterar HD/Sydsvenskan.

Annons

I pojkrummet hittade polisen också modifierade mobiltelefoner, elkomponenter, verktyg och skisser som enligt åklagaren skulle användas för att bygga och detonera en bomb.

Polisen fick upp ögonen för 18-åringen på grund av misstänkta kopplingar till en kraftig explosion utanför en bostad i Laröd utanför Helsingborg förra hösten, men trots vissa indicier åtalades han inte för delaktighet i det dådet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons