Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Döms för attack mot Brigitte Macrons släkting

Två män har dömts till fängelse för att misshandlat en släkting till den franska presidenthustrun Brigitte Macron.
Frankrike • Publicerad 5 juni 2023
Frankrikes president Emmanuel Macron och hans fru Brigitte Macron. Arkivbild.
Frankrikes president Emmanuel Macron och hans fru Brigitte Macron. Arkivbild.Foto: Benoit Tessier/AP/TT

Den ena av männen, som är 20 år gammal, dömdes till ett års fängelse, och den andra, en 34-årig man, dömdes till 15 månaders fängelse. En tredje åtalad, en 22-årig man, frikändes.

Det var den 15 maj som Jean-Baptiste Trogneux – som är Birgitte Macrons syskonbarnbarn – blev angripen av demonstranter som protesterade mot regeringen när han var på väg hem från familjens chokladbutik till sin lägenhet i staden Amiens.

Annons

Enligt offrets pappa, Jean-Alexandre Trogneux, blev den 30-årige sonen slagen på flera ställen på kroppen och han ska bland annat ha brutit flera revben och fått en huvudskada. Pappan har också uppgett att angriparna förolämpade "presidenten, hans fru och vår familj" innan de flydde.

Attacken mot Jean-Baptiste Trogneux har fördömts av franska politiker, inklusive president Emmanuel Macron som kallade händelsen "oacceptabel".

Ytterligare fyra personer som greps i fallet har släppts efter förhör. Rättegången mot en 16-årig flicka, som också har åtalats, kommer att hållas vid ett senare tillfälle i en ungdomsdomstol.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons