Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Dömer 22-årig man till livstid för knivmord

Brott • Publicerad 2 juni 2023
Hovrätten fastställer i stora delar tingsrättens dom mot fyra män som knivdödade en man och skadade en annan på Koppargården i Landskrona den 2 april i fjol. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

I början av april förra året blev två män attackerade av fyra män med kniv i Landskrona. En av männen fick minst nio knivhugg och dog av skadorna. Den andra mannen blev också knivhuggen, men överlevde attacken.

Nu fastställer hovrätten över Skåne och Blekinge i stora delar tingsrättens dom mot kvartetten. Hårdast straff får en 22-årig man som döms till livstids fängelse. En jämnårig man döms till fängelse i 18 år för mord, grov misshandel och övergrepp i rättssak, skriver hovrätten i ett pressmeddelande.

Annons

En 21-årig man döms till fängelse i 12 år och 9 månader för mordförsök, grovt vållande till annans död och grov misshandel. En 28-årig man döms för grovt vållande till annans död och två fall av grov misshandel. Båda får avdrag på en månads fängelse jämfört med tingsrättsdomen eftersom de suttit häktade med restriktioner i väntan på hovrättens dom.

Till skillnad mot domen i Lunds tingsrätt döms den ena 22-åringen även för övergrepp i rättssak efter att han uttalat ett hot mot 28-åringen när de var på rastgårdar i häktet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons