Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Dödshot mot Labourledare efter Bojos påhopp

Storbritannien • Publicerad 13 februari 2022
Den brittiske oppositionsledaren Keir Starmer. Arkivbild.
Den brittiske oppositionsledaren Keir Starmer. Arkivbild.Foto: Alberto Pezzali/AP/TT

Londonpolisen utreder dödshot mot Labourledaren Keir Starmer, rapporterar The Guardian. Hoten ska ha uttalats sedan premiärminister Boris Johnson utan grund anklagat oppositionsledaren – som tidigare var chef för åklagarmyndigheten – för att ha misslyckats med att åtala sexbrottslingen och pedofilen Jimmy Savile.

Bevismaterialet uppges omfatta användare på meddelandeappen Telegram som har krävt att Starmer ska hängas eller "avrättas".

Annons

Förra veckan överfölls Starmer och skuggutrikesministern David Lammy av högerextrema demonstranter, som bland annat skrek "förrädare". Starmer anklagar Johnson för att ha anstiftat attacken genom sina falska anklagelser.

Flera parlamentsledamöter från Johnsons parti har uttryckt oro för att premiärministerns påstående ska äventyra Starmers säkerhet. Johnson har också backat och sagt att Labourledaren "inte personligen hade med besluten att göra".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons