GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Dödsdomar efter våld mellan folkgrupper

Guinea • Publicerad 26 januari 2022
Militär i Guinea. Arkivbild.
Militär i Guinea. Arkivbild.Foto: Rebecca Blackwell/AP/TT

En domstol i västafrikanska Guinea har dömt 17 personer till döden efter konflikter mellan folkgrupper i den sydöstliga staden Macenta. Minst elva personer dödades i våldsamheterna i december 2020.

De anklagade dömdes i sin frånvaro.

Anklagelserna rörde "mord, kriminella kopplingar, olaglig sammankomst samt mordbrand", enligt försvarsadvokat Salifou Beavogui. Ytterligare personer dömdes till fängelsestraff för brott i samband med sammandrabbningarna.

Konflikten rör motsättningar mellan grupper med animistisk tro och muslimska grupper. Bråken gäller bland annat tillgång till mark.

Rättegången hade flyttats till staden Nzerekore av säkerhetsskäl.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.