Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Dödligt skalv nära Acapulco

Minst ett dödsfall rapporteras efter en kraftig jordbävning i Mexiko. Skalvets centrum var nära turistorten Acapulco vid kusten, men det kändes även uppe i Mexico City, över 30 mil bort.
Mexiko • Publicerad 8 september 2021
Foto: Johan Hallnäs/TT

Klockan var 20.47 på tisdagskvällen lokal tid då marken började skaka i södra Mexiko. Enligt USA:s geologiska myndighet USGS hade skalvet magnituden 7,0. Det inträffade någon mil utanför Acapulco. Sten och grus rasade ner över vägar i den kuperade terrängen runt staden, och strömavbrott rapporteras i flera delstater.

Trots att skalvet kändes ända borta i huvudstaden Mexico City (Ciudad de México) kom det timmarna efteråt bara uppgifter om ett dödsoffer – en man som klämts ihjäl i delstaten Guerrero, där Acapulco ligger.

Annons

– Som tur var har vi inte sett några allvarliga skador, säger president Andrés Manuel López Obrador enligt medier i landet.

I huvudstaden började flera byggnader att skaka och invånarna rapporteras ha tagit sig ut på gatorna för att undvika fara. Men borgmästaren Claudia Sheinbaum skriver på Twitter att inga allvarliga skador rapporterats från mångmiljonstaden.

I stadsdelen Roma Sur sprang rädda invånare ut i regnet.

– Det var fruktansvärt. Det påminner verkligen om skalvet 1985 varje gång något sånt här händer, säger invånaren Yesmin Rizk, 70, till Reuters.

Jordbävningen i september 1985 hade magnituden 8,0 och krävde minst 5 000 dödsoffer.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons