Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Dödliga skyfall i sydvästra Japan

Kraftiga skyfall vräker ned i sydvästra Japan. De värsta någonsin i området, enligt meteorologer. Minst en person har dött till följd av regnovädren.
Japan • Publicerad 10 juli 2023
Kraftiga regn har orsakat stor förödelse i sydvästra delarna av Japan där minst en människa har dött.
Kraftiga regn har orsakat stor förödelse i sydvästra delarna av Japan där minst en människa har dött.Foto: Kyodo News/AP/TT

Jordskred, översvämmade vägar och vatten som når ända upp till broar. Regnet har öst ned i Kyushu och Chugoku.

Katastrofvarningar har utfärdats för distrikten Fukuoka och Oita på ön Kyushu och uppmanar de 420 000 invånarna att vidta åtgärder. "Era liv är i fara, ni måste agera omedelbart", lyder uppmaningen.

Annons

– Det här är de kraftigaste regnen som någonsin inträffat i regionen, säger Satoshi Sugimoto vid landets väderinstitut JMA.

Uppgifterna om dödsfall går isär, enligt AP har två personer dött medan nyhetsbyrån AFP uppger att en människa har omkommit och att minst nio personer rapporteras saknade.

– Regnet och vindbyarna är oerhört starka. Det blixtrade. Det var så fruktansvärt, säger Takashi Onizuka, 62, i staden Tachiarai i Fukuoka, till AFP.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons