Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Dödlig självmordsattack i Somalia

Somalia • Publicerad 23 september 2023
En kraftig explosion ägde rum i Beledweyne i centrala Somalia, när en lastbil packad med sprängämnen körde rakt in i en säkerhetskontroll. Minst 13 människor har mist livet i attacken.
En kraftig explosion ägde rum i Beledweyne i centrala Somalia, när en lastbil packad med sprängämnen körde rakt in i en säkerhetskontroll. Minst 13 människor har mist livet i attacken.Foto: AP/TT

Minst 13 människor dödades och ytterligare 20 skadades när en lastbilschaufför på lördagen körde rakt igenom en säkerhetskontroll i staden Beledweyne i centrala Somalia.

Lastbilen var packad med sprängämnen, enligt polisen.

Annons

– Vi har tagit hand om 13 döda människors kroppar. Flertalet av dem var civila som bodde i närheten, säger den lokale polisen Ahmed Yare Adan i telefon till nyhetsbyrån AFP.

Flera intilliggande byggnader skadades i attacken och människor rapporteras ha fastnat under bråten.

Ingen grupp har ännu sagt sig ligga bakom dådet, men nyligen medgav Somalias regering att den lidit flera "betydande bakslag" i sin kamp mot terrorstämplade al-Shabab.

Gruppen har de senaste 15 åren genomfört terrorhandlingar riktade mot den internationellt erkända somaliska regeringen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons