Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Dödade två i självförsvar – dom står fast

Högsta domstolen tar inte upp fallet med den man som dödade två personer som tagit sig in i hans lägenhet i Ulricehamn, rapporterar P4 Sjuhärad. Den friande domen står därmed fast.
Brott • Publicerad 21 september 2023
Avspärrningar i centrala Ulricehamn efter händelsen förra hösten.
Avspärrningar i centrala Ulricehamn efter händelsen förra hösten.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Männen som dödades hade via balkongen brutit sig in 22-åringens bostad en natt förra hösten. Samtidigt försökte flera andra personer ta sig in i lägenheten via trapphuset.

Angriparna som trängde in i lägenheten var maskerade. De gick genast till attack mot 22-åringen, utan att säga något. Den angripne mannens flickvän var i lägenheten och blev vittne till bråket.

Annons

22-åringen var trängd och använde kniv för att freda sig. Han åtalades ändå för dråp, eftersom åklagaren anser att han använt orimligt mycket våld när de två höggs ihjäl. Han friades dock av både tingsrätt och hovrätt som ansåg att han haft rätt till nödvärn.

Högsta domstolen meddelar nu att man inte tar upp fallet och den friande domen står därmed fast.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons