Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

DN/Ipsos: Knappt övertag för Andersson

Politik • Publicerad 9 september 2022
Det är fortsatt mycket jämt i opinionen, visar DN/Ipsos mätning. Arkivbild.
Det är fortsatt mycket jämt i opinionen, visar DN/Ipsos mätning. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Med drygt ett dygn kvar till valet är kampen mellan blocken fortsatt jämn. Det visar DN/Ipsos mätning.

I mätningen, som avslutades på fredagsmorgonen, har S-ledaren Magdalena Anderssons sida ett försprång på 1,8 procentenheter.

Annons

S, MP, C och V har tillsammans 50,0 procent av väljarstödet. För M, KD, SD och L är stödet 48,2 procent. Enligt mätningen är nu både KD och L nära fyraprocentsspärren, med ett stöd på 4,8 respektive 4,2 procent.

Gapet mellan blocken har vuxit med cirka en procentenhet sedan Ipsos förra mätning, som publicerades tidigare i veckan. Skillnaden är dock så liten att slutsatser är svåra att dra.

– Även om Magdalena Andersson ser ut att ha en liten fördel går det inte att säga vem som vinner. Det är en öppen fråga hur det går på söndag, säger Nicklas Källebring, opinionsanalytiker på Ipsos, till Dagens Nyheter.

Fakta: Ipsos mätning den 6 till 9 september

Frågan löd: Om det var val till riksdagen i dag, vilket parti skulle du då rösta på? Svar från den 6 till 9 september med svar från undersökningen den 1 till 6 september inom parentes. Ipsos intervjuade 1 992 personer.

S: 28,8 (28,4)

M: 18,2 (18,2)

SD: 21,0 (20,4)

V: 7,4 (8,4)

C: 8,0 (7,6)

KD: 4,8 (6,2)

L: 4,2 (4,2)

MP: 5,8 (5,3)

Källa: Dagens Nyheter/Ipsos

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons