Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Detur ställer in resor även för nästa år

Resor • Publicerad 10 oktober 2022
Resebolaget Detur ställer in resor även för nästa år, meddelar bolaget sina kunder. Arkivbild.
Resebolaget Detur ställer in resor även för nästa år, meddelar bolaget sina kunder. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Det kritiserade resebolaget Detur ställer in resor även för nästa år. Samtidigt går bolagets ledning inte att nå, varken av resenärer, myndigheter eller medier, rapporterar SVT.

Detur har tidigare meddelat att man stoppar verksamheten för 2022, efter ett halvt år av stormar kring inställda resor och uteblivna återbetalningar.

Annons

I meddelanden till kunder ger bolaget nu besked om att resor även nästa år ställs in, vilket danska BT först berättade om. Som motiv anges "de senaste årens turbulens och utmaningar" för resebranschen, samma motiv som för tidigare inställda resor.

Hos Kronofogden, Kammarkollegiet, Konsumentverket och Allmänna reklamationsnämnden ligger ett stort antal ärenden som rör resebolaget. Myndigheterna har inte lyckats få kontakt med bolaget.

Även Norrköpings flygplats har sökt bolaget för att få besked, utan resultat. Flygplatsen kommer att kräva betalt i förskott om Detur vill återta verksamheten, enligt SVT.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons