Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Derbybråk avbröts – ett hundratal bussades bort

Brott • Publicerad 11 september 2022
Fotbollsrelaterat bråk avstyrt – ett hundratal personer bussades bort från centrala Stockholm. Arkivbild.
Fotbollsrelaterat bråk avstyrt – ett hundratal personer bussades bort från centrala Stockholm. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Ett stort antal fotbollssupportrar har bussats bort av polisen från centrala Stockholm.

Totalt rör det sig om cirka 100 personer som på söndagen hade samlats i Hornstull inför en derbymatch mellan Hammarby och Djurgården. Enligt polisen var deras syfte att börja slåss med varandra.

Annons

– I det här fallet hann de aldrig börja bråka, men flera var maskerade och det var uppenbart att de ville drabba samman, säger Anna Westberg, presstalesperson vid polisen, som påpekar gängen nyligen bråkat med varandra.

Ingen av de inblandade misstänks för brott, men de skiljdes åt, omhändertogs och bussades till ett antal platser i södra Stockholm.

– Det händer ibland att vi gör sådana här insatser, men 100 personer är ganska många. Det är inget som vi gör var och varannan dag, säger Anna Westberg.

Polisen uppger även att fyra personer under söndagen delgavs tillträdesförbud till allsvenska matcher efter att ha deltagit vid ett upplopp på Friends arena tidigare i sommar. Tillträdesförbudet gäller i 20 månader.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons