Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Credit Suisse öppnar för att lösa lån

Ekonomi • Publicerad 7 oktober 2022
Credit Suisse vill lösa obligationslån för 33 miljarder kronor. Arkivbild
Credit Suisse vill lösa obligationslån för 33 miljarder kronor. ArkivbildFoto: Ennio Leanza AP/TT

Den krisdrabbade schweiziska storbanken Credit Suisse öppnar för återköp av obligationslån värda omkring tre miljarder schweiziska franc (motsvarande 33 miljarder kronor).

Beskedet – som av banken motiveras som ett sätt att hantera belåningsgraden och optimera räntekostnader – kommer samtidigt som Credit Suisse är på väg att ta fram en ny finansiell strategi.

Annons

Credit Suisse väntas inom kort presentera en ny affärsplan, inför vilken det spekuleras i att banken ska avyttra tillgångar och eventuellt lämna olika marknader.

Storbankens aktie har tappat hälften av sitt värde i år och har på senare tid skakats av allt högre pris för investerare att försäkra sig mot att banken ställer in betalningar på den så kallade CDS-marknaden. Marknaden oroas av att banken kommer tvingas göra en stor nyemission, för att dra in nytt kapital och därmed stärka balansräkningen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons