Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Covidmottagning i Borås bombhotades

En mottagning i Borås som utför coronatester bombhotades på måndagen. Polisen har hävt avspärrningarna, men fortsätter utreda hotet.
Brott • Publicerad 10 maj 2021
En testmottagning för covid i Borås utrymms efter ett bombhot.
En testmottagning för covid i Borås utrymms efter ett bombhot.Foto: Johan Valkonen/TT

– Personen sa att byggnaden ska sprängas, vi utrymde omedelbart, säger primärvårdschefen Maritha Bäck till GP, som först rapporterade om händelsen.

Larmet om telefonsamtalet ska ha kommit klockan 15.42.

Annons

– Det ringdes in som ett bombhot, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson för polisen region Väst till TT.

Polisen var på plats med flera patruller och spärrade till en början av ett större område vid mottagningen, som ligger i ett handelscentrum nära flera bostäder.

Mottagningen, som sysslar med PCR-test, utrymdes på eget initiativ av personalen efter att hotet mottagits.

– Jag har aldrig varit med om något liknande och tycker att det är märkligt att hotet riktats mot oss. I den aktuella lokalen gör vi bara tester – vi har ingen vaccination mot covid-19 där om man nu skulle vara emot det, säger Maritha Bäck till GP.

Strax efter klockan 17 hävdes avspärrningarna, men polisen fortsätter att utreda händelsen som rubriceras som grovt olaga hot.

– Vi har sökt igenom byggnaden och kan konstatera att det inte finns någon risk för verkställande av det här hotet, säger Fredrik Svedemyr.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons