Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Coronastödet till företagare förlängs

Ekonomi • Publicerad 1 september 2021
Regeringen har beslutat att förlänga tiden för företagen att betala av den uppskjutna skatten. Finansminister Magdalena Andersson säger att syftet är att rädda svenska jobb. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Regeringen har beslutat att förlänga tiden för återbetalning av skatt för företagen, en stödåtgärd som infördes med anledning av pandemin. De företag som har fått stöd skulle enligt tidigare beslut betala tillbaka senast 12 mars nästa år. Nu får de ytterligare 15 månader på sig att betala tillbaka, under förutsättningen att de följer en avbetalningsplan, rapporterar Ekot.

– Syftet med det är att rädda svenska jobb och svenska företag och då vill vi se till att man har tillräckligt mycket tid så man klarar av att betala tillbaka, säger finansminister Magdalena Andersson (S) till Ekot.

Annons

Den uppskjuta skatten uppgår till cirka 30 miljarder kronor.

– Man ska ändå betala av inom rimlig tid, och det är därför vi förlänger det här, säger Andersson.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons