Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Coronamiljard delas ut till landets skolor

Skola • Publicerad 1 februari 2021
Pengarna ska öka förutsättningen för alla elever att få den utbildning de har rätt till. Arkivbild.
Pengarna ska öka förutsättningen för alla elever att få den utbildning de har rätt till. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Landets skolor ska dela på en extra miljard kronor och i februari pytsar Skolverket ut hälften av pengarna till kommunerna. Resten kommer i juni.

Pengarna ska öka förutsättningen för alla elever att få den utbildning de har rätt till under pandemin, enligt regeringen som förra året fattade beslut om tillskottet.

"Skolorna behöver inte ansöka om de här pengarna utan de kommer helt enkelt att betalas ut till alla kommuner. Sedan är det upp till varje kommun att själv bestämma hur pengarna ska användas för att trygga barnens rätt", säger Johanna Freed, enhetschef på Skolverkets handläggningsavdelning, i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons