Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Citat av Donald Trump om coronaviruset

USA:s president Donald Trump och hustrun Melania Trump har testat positivt för covid-19 med bara en månad kvar till det amerikanska presidentvalet. Här är några av Trumps citat om viruset sedan coronapandemin bröt ut.
USA (TT-AFP-NTB) • Publicerad 2 oktober 2020
USA:s president Donald Trump och hustrun Melania efter debatten mot Demokraterna presidentkandidat
USA:s president Donald Trump och hustrun Melania efter debatten mot Demokraterna presidentkandidatFoto: Julio Cortez/AP/TT

22 januari: "Vi har det helt under kontroll. Det är en person som kommit hit från Kina. Det kommer gå hur bra som helst".

26 februari: "De femton fallen (antalet officiellt smittade i USA vid den tidpunkten) kommer inom ett par dagar att vara nära noll. Det här är en influensa. Det är som influensan."

Annons

27 februari: "Det kommer att försvinna. En dag, som ett mirakel, kommer det att försvinna."

13 mars: "Vi har gjort ett bra jobb för vi agerade snabbt. Vi agerade tidigt. Det finns inget som vi hade kunnat göra som hade varit bättre än att stänga gränserna till områden med höga smittotal."

15 mars: "Det här är ett väldigt smittsamt virus. Det är otroligt. Men det är något som vi har en otrolig kontroll över."

30 april: "Jag tycker att WHO borde skämmas, de agerar som om de vore en reklambyrå för Kina."

9 september: "Jag älskar vårt land och jag vill inte att folk ska vara rädda. Jag vill inte skapa panik. Jag kommer definitivt inte driva det här landet eller världen till vanvett."

2 oktober: "I kväll har @FLOTUS (Melania Trump) och jag testats positivt för covid-19. Vi kommer att inleda vår karantän- och återhämtningsprocess genast. Vi ska ta oss igenom det här TILLSAMMANS!"

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons