Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Catena: En mycket intressant utveckling

Ekonomi • Publicerad 6 juli 2021
Fastighetsbolaget Catena ser hur växande e-handel skapar stort sug efter ändamålsenliga logistikfastigheter. ArkivbildFoto: Fredrik Sandberg/TT

Fastighetsbolaget Catena, med fokus på logistikanläggningar, redovisar en vinst före skatt på 436,3 miljoner kronor för årets andra kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 228,5 miljoner under motsvarande kvartal i fjol.

Hyresintäkterna steg till 343,4 miljoner från 307,2 miljoner.

Annons

"Transformationen av försörjningskedjan och dess effekter på logistikfastigheter har haft och kommer fortsatt ha en mycket intressant utveckling. Den växande e-handeln som just nu uppgår till cirka 15 procent av den totala detaljhandeln i Sverige skapar ett efterfrågetryck på ändamålsenliga lokaler nära slutkund", skriver Catena i rapporten.

"Sammantaget upplever Catena att efterfrågan kommer överstiga utbudet på nyutvecklade lokaler under lång tid framöver. Tillväxten inom segment för kylda varor och paketleveranser är särskilt gynnsam framöver", tillägger Catena.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons