Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Castellum vill ta in 10 miljarder kronor

Fastighetsbolaget Castellum planerar att ta in 10 miljarder kronor i en företrädesemission. Samtidigt beskriver bolagets vd utsikterna för 2023 som "tudelade".
Ekonomi • Publicerad 13 februari 2023
Syftet med emissionen är att stärka den finansiella ställningen. Arkivbild.Foto: Caisa Rasmussen/TT

Castellum har haft en turbulent höst då tidigare vd Rutger Arnhult lämnat både vd-post och styrelse. Redan i november meddelade bolaget att utdelningen pausas.

Nu redovisar Castellum intäkter på 2,3 miljarder kronor för årets fjärde kvartal. En ökning från 1,9 miljarder året innan.

Annons

Förvaltningsresultatet uppgick till 912 miljoner kronor under perioden, jämfört med 1 miljard året innan.

Värdet på fastighetsinnehavet sjönk med 4 procent under kvartalet.

"Den nordiska fastighetsmarknaden har under 2022 påverkats kraftigt av hög inflation, snabbt stigande räntor, avvaktande obligationsmarknad och en inbromsande konjunktur. Samtidigt var efterfrågan på kontor och lager/logistik god och Castellum levererar en ökad nettouthyrning för tolfte kvartalet i rad", skriver bolagets tillförordnade vd Joacim Sjöberg i en kommentar.

Han beskriver utsikterna för 2023 som "tudelade".

"Vi är ödmjuka inför de utmaningar vi har framför oss. Operationellt taktar Castellums fastigheter och projekt bra samtidigt som finansmarknaden präglas av fortsatt osäkerhet".

Strax före rapporten meddelade bolaget att man under årets andra kvartal ämnar ta in 10 miljarder kronor i en företrädesemission för att stärka den finansiella ställningen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons