Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Opererades efter felaktigt cancerbesked

Kvinnan fick besked om att hon hade cancer, och hennes sköldkörtel opererades bort. Men beskedet var inte bara felaktigt - kvinnan förväxlades med en annan patient. Två gånger.
Blekinge • Publicerad 4 december 2017
Inspektionen för vård och omsorg kritiserar sjukvården i Blekinge och Region Skåne för bristande patientsäkerhet.
Inspektionen för vård och omsorg kritiserar sjukvården i Blekinge och Region Skåne för bristande patientsäkerhet.Foto: Vilhelm Stokstad / TT

Det är SVT Nyheter Blekinge som rapporterar om fallet som Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) nu kritiserar.

Efter operationen visade sig cancerdiagnosen vara felaktig, och kvinnan måste nu medicinera i onödan i resten av sitt liv.

Annons

Ivo anser trots allt att operationen på Skånes universitetssjukhus i Lund var adekvat mot bakgrund av kvinnans sjukdomshistoria.

I samband med operationen blev kvinnan dessutom förväxlad med en annan patient och kallades till en leverundersökning . Kort efter att missen upptäcks, förväxlades patienterna ännu en gång

Enligt SVT Nyheter Blekinge kritiserar Ivo sjukvården i Blekinge och Region Skåne för bristande patientsäkerhet.

Jens OlanderSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons