Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

C tappar flest väljare efter valet

Centerpartiet är det parti som gjort det största tappet – med en procentenhet – sedan valet i september. Partisekreterare Michael Arthursson tror att väljarflykten beror på partiledaren Annie Lööfs avgångsbesked, rapporterar SVT.
Politik • Publicerad 6 oktober 2022
Partisekreterare Michael Arthursson tror att väljarflykten från Centerpartiet beror på partiledaren Annie Lööfs avgångsbesked. Arkivbild.
Partisekreterare Michael Arthursson tror att väljarflykten från Centerpartiet beror på partiledaren Annie Lööfs avgångsbesked. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

På en månad har centerpartiet gått från 6,7 procent till 5,7 procent i väljaropinionen.

– Centerpartiets nedgång är statistiskt säkerställd, medan förändringen i de övriga partiernas resultat ligger inom felmarginalen, säger Torbjörn Sjöström, vd för Novus, till SVT.

Annons

Partisekreterare Michael Arthursson menar att Annie Lööf har spelat stor roll för partiet och han tror att hennes avgångsbeskedet skapat en osäkerhet som i sin tur lett till att partiet backar i opinionen.

Det partier som det gått bäst för den senaste månaden är Socialdemokraterna som går upp 0,8 procentenheter till 31,1 procent och Moderaterna som ökar med 0,5 procentenheter till 19,6 procent, enligt Novus. Efter Centerpartiet är de partier som backar mest Liberalerna som går minus 0,5 procentenheter till 4,1 procent och Kristdemokraterna som backar 0,4 procentenheter till 4,9 procent.

Rättelse: I en tidigare version förekom en felaktig siffra.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons