Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

C: Ge våldsutsatta pengar för att kunna lämna

Centerpartiet lägger fram förslag för hjälpa våldsutsatta kvinnor att snabbt kunna lämna en relation. Ett handlar om pengar för att täcka extra kostnader som uppstår vid ett snabbt uppbrott.
Politik • Publicerad 7 mars 2023
Centerledaren Muharrem Demirok. Arkivbild.
Centerledaren Muharrem Demirok. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Förslagen läggs fram på en pressträff av den nye partiledaren för Centerpartiet, Muharrem Demirok.

– Vi har två epidemier i Sverige, en är gängkriminaliteten, den andra mäns våld mot kvinnor, säger Demirok.

Annons

Förslagen ingår i ett av de fyra områden som han pekat ut som de viktigaste i den politik han tänker forma som partiledare: Trygghet.

Förutom det partiet kallar "lämna-penning", upp till 4 000 kronor i månaden i högst ett år, vill C också se en nationell bostadskö för våldsutsatta. Det skulle ge dem möjlighet till förtur även utanför den egna kommunen.

Ett nationellt lämna-program behövs också, enligt C. Det ska bestå i samverkan mellan myndigheter som polis, skatteverket och socialtjänsten samtidigt som den utsatta kvinnan kan få ekonomisk rådgivning och hjälp till ett nytt liv.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons