Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Brutal sänkning av europeiska BNP-prognoser

Ekonomi • Publicerad 2 november 2020
Nedstängningar i Storbritannien, Frankrike och Tyskland väntas slå hårt mot den ekonomiska utvecklingen i fjärde kvartalet, enligt Goldman Sachs ekonomer. Arkivbild
Nedstängningar i Storbritannien, Frankrike och Tyskland väntas slå hårt mot den ekonomiska utvecklingen i fjärde kvartalet, enligt Goldman Sachs ekonomer. ArkivbildFoto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Den amerikanska investmentbanken Goldman Sachs ekonomer sänker sina BNP-prognoser för ledande europeiska ekonomier radikalt. Nedrevideringen kommer sedan flera stora ekonomier infört hårda restriktioner för att bromsa den ökande spridningen av coronaviruset.

Eurozonens ekonomi beräknas i den nya sänkta prognosen krympa med 2,3 procent under fjärde kvartalet. Det kan jämföras med senast föregående prognos, där Goldman Sachs-ekonomerna räknade med en tillväxt på 2,2 procent.

Annons

För Storbritannien räknar Goldman Sachs-ekonomerna med en BNP-minskning på 2,4 procent i fjärde kvartalet, vilket kan ställas mot en tidigare tillväxtprognos på 3,6 procent.

Bankens ekonomer ser framför sig hur restriktionerna som nu införs kommer att gälla i de europeiska ekonomierna åtminstone till och med februari 2021, för att då gradvis börja fasas ut.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons