Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Brittiska lokförare i ny storstrejk

Miljontals brittiska tågresenärer fick under fredagen återigen lägga om sina resplaner efter att en majoritet av landets tågbolag gått ut i strejk – för andra gången under den gångna veckan.
Storbritannien • Publicerad 3 februari 2023
Medlemmar i de strejkande lokförarnas fackförening Aslef utanför New street station i Birmingham.
Medlemmar i de strejkande lokförarnas fackförening Aslef utanför New street station i Birmingham.Foto: Jacob King

I centrala London gapade under morgontimmarna den vanligtvis myllrande stationen Euston tom, precis som många andra tågstationer runt om i landet.

Fredagens strejk är ett resultat av att medlemmar i lokförarnas fackförbund Aslef i onsdags än en gång i protest lämnade de förhandlingar kring lön och arbetsvillkor som pågått sedan länge.

Annons

I onsdags gick också en halv miljon lokförare, statsanställda, lärare och tullpersonal ut i strejk – i vad som betecknas som "den största strejkdagen sedan 2011".

I centrum för den pågående tvisten ligger inflationen, som den senaste tiden har toppat över 11 procent i Storbritannien – den högsta nivån på fyra decennier. De anställda kräver att bli kompenserade för detta – vilket såväl arbetsgivarna som landets myndigheter hittills inte gått med på.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons